Roedeltheorie is achterhaald. - Hondentraining Noord-Holland

Ga naar de inhoud

Roedeltheorie is achterhaald.

Onze methode
Roedelgedrag
Er is de laatste jaren ontzettend veel meer onderzoek gedaan naar roedelgedrag van wolven en honden. En ookal lijken onze huishonden allang niet meer qua gedrag op wolven, toch zijn er nog wel een paar overeenkomsten.
De nieuwste onderzoeken tonen aan dat er geen duidelijke hierarchie is in een roedel. Roedels zijn eigenlijk familie met een vader en moeder aan het hoofd. De opvoeding door de ouders gebeurt op een respectvolle en liefdevolle manier. Correcties worden nauwelijks gegeven, want de regels zijn heel duidelijk.

Familie is een roedel
Onze roedel
U vormt met uw hond (en de rest van het gezin) ook een roedel. Als het goed is een stabiele roedel, waarvan alle leden weten wat de regels zijn waardoor iedereen ontspannen met elkaar kan omgaan. Als u uw hond voortdurend moet corrigeren, gaat er iets fout in de onderlinge relatie. Dan is het de relatie waaraan u moet werken. Dat doet u door uw hond duidelijk te gaan maken wat u wél wilt. Het resultaat is een stabiele hond, die weet wat u van hem verwacht en die daar maar wát graag gehoor aan geeft omdat hij u de allerleukste baas van de hele wereld vindt.
Tijdens de cursussen bij Hondentraining Noord-Holland leert u uw hond begrijpen. U leert begrijpen hoe de leerprocessen werken en hoe u daarop kunt inwerken, en u leert goed gebruik te maken van de clicker. Tevens leert u tijdens de cursussen heel veel over lichaamstaal en gedrag, zodat u leert herkennen wat uw hond doet, waarom hij dat doet en hoe u dat gedrag kunt beïnvloeden en/of sturen.
Terug naar de inhoud