Recepten 2017 - Hondentraining Noord-Holland

Ga naar de inhoud

Recepten 2017

Recepten
Recept Combi-Spel Race 7 september 2017
Zalm Op De Plank  (6 personen)
Ingrediënten
  • 1 zalm lende van ongeveer 1500 gram
  • 1 cederhouten rookplank van 40 a 50 cm
  • 60 ml B.B.Q.. Smokey/Honey
  • 3 lenteuitjes in ringetjes
  • 1 rode peper in dunne ringetjes
  • half bosje koriander
  • 1 ons bacon in stukjes

Recept
Leg minimaal een uur van te voren de rookplank in het water, zodat hij straks op de B.B.Q. niet gaat verbranden.
Stook de B.B.Q. op naar 150 graden. Haal de plank uit het water en leg de zalmlende met de huid naar beneden op de plank. Smeer de bovenzijde van de zalm in met de B.B.Q. saus. Leg de plank met zalm op het rooster van de B.B.Q. en sluit de deksel. Laat de zalm rustig garen tot een kerntemperatuur van 60 graden (ongeveer 35 minuten).
Bak ondertussen de bacon is een droge koekenpan goudbruin.
Als de zalm op temperatuur is haalt u hem met plank en al van de B.B.Q. en verdeelt u de lenteuitjes, Spaanse peper, koriander en bacon over de zalm. Server hem warm of lauwwarm vanaf de plank. Heerlijk met vers gebakken stokbrood en een frisse rosé.
Eetsmakelijk.

BBQ zalm van de plank
Terug naar de inhoud