Lees meer over onze Puppy-Party. - Hondentraining Noord-Holland

Ga naar de inhoud

Lees meer over onze Puppy-Party.

Cursussen > Puppy Party
Hondentraining Noord-Holland
 
PUPPY-PARTY
Omdat pups nu eenmaal heel vertederend zijn, hebben we de neiging om vol begrip voor hun jeugd heel veel door de vingers te zien. Maar wist u dat dit vertederende typetje het snelst leert tussen de acht en twaalf weken? Zijn hersentjes zijn zo geprogrammeerd dat de pup in die vier weken optimaal gevoelig is voor leerprocessen. Door juist dan gebruik te maken van zijn leergierigheid, is het mogelijk in dat zeer korte tijdsbestek de pup alles te leren wat hij als volwassen hond moet weten. En dat is méér dan gaan zitten als u dat vraagt, hierkomen als u hem roept, en af gaan liggen als u dat zegt. Al die kleine handige opdrachtjes leert u uw hond natuurlijk óók in deze periode, maar nog veel belangrijker is dat u uw pup leert wat en wie er allemaal bij het leven hoort. Mannen met baarden, vrouwen met sluiers, fietsers, skateboards, rare geluiden… uw pup moet het allemaal leren kennen, en leren hoe hij er mee moet omgaan. Dat geldt ook voor andere honden: uw hondje speelt op de Puppy-Party alleen begeleid met zorgvuldig door de instructeur/coach geselecteerde soortgenoten, waardoor hij geen overdreven winnaars- of verliezerservaring kan opdoen. Daardoor leert uw hond de juiste sociale omgangsvormen tussen honden onderling kennen, en zal hij in de toekomst in staat zijn open en vriendelijk met soortgenoten om te gaan.
Maar de vaccinaties dan?
Naar de Puppy-Party van Hondentraining Noord-Holland gaat u het liefst dus als uw hond 8 weken oud is. Het kan zijn dat de fokker of dierenarts u geadviseerd heeft uw hondje tot de leeftijd van 12 weken zo veel mogelijk binnen te houden en niet naar plaatsen te gaan waar veel andere honden komen, omdat de vaccinaties nog niet afdoende zouden werken en uw hondje ziek zou kunnen worden. Hoe goed bedoeld dat advies ook is, u moet het naast u neer leggen! Als u uw hondje binnenhoudt tot 12 weken heeft u misschien wel een lichamelijk gezonde hond, maar geestelijk is uw hond dan zeer ongezond. Uw hond mist alle indrukken die zo belangrijk zijn, en dat zal leiden tot een hond die de rest van zijn leven angstig of agressief reageert op alles wat hij niet in de socialisatieperiode heeft leren kennen. U moet dus met uw hond naar buiten, en u moet hem alles laten zien en meemaken dat later ook gewoon bij het leven hoort.
Daarbij komt: eigenlijk is de hondenschool misschien wel de veiligste plek voor uw hond. Alle honden die daar komen zijn immers gevaccineerd volgens de wettelijke voorschriften!
PRINS GIFTBAG
Boek hier uw Puppy-Party
U kunt elke zaterdag starten met de Puppy Party!
- 4 themalessen
- digitaal lesmateriaal
- puppypakket
- hele gezin is welkom
Direct beschikbaar
65,00 €
Toevoegen
Terug naar de inhoud