Fun Cursus - Hondentraining Noord-Holland

Ga naar de inhoud
FUN CURSUS
Als je doet wat je altijd hebt gedaan, dan krijg je wat je altijd hebt gekregen!

Als onze cursussen zijn geschreven met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Oude opvattingen zijn in een nieuw daglicht komen te staan. Nieuwe inzichten geven een ander beeld over het functioneren van onze honden. U staat aan het begin van een verandering in de relatie met uw hond. Wij gunnen u dat van harte, zodat wij al onze kennis met uw delen.
FUN CURSUS
Niets moet, alles mag.
De Fun Cursus is een mooie 'snuffel' cursus als je meer wilt weten over de diverse takken van hondensport. De cursus bestaat uit 4 workshops van gemiddeld één uur. De workshops "Balance & Coördinatie", "Hersenwerk" en "Sport & Spel" worden op het terrein van Hondentraining Noord-Holland gegeven. De workshop "Speuren" wordt op locatie in de kop van Noord-Holland gegeven. Iedere workshop wordt gegeven door een gespecialiseerde coach/instructeur. Zo kun je dus van diverse coach/instructeurs les krijgen.
Basis Cursus
ONDERDELEN:
SPORT & SPEL
Wat is dat?: Tijdens dit uurtje gaan we kennismaken met onderdelen uit diverse hondensporten. We gaan de hond door een tunnel leiden, over een hoogtesprong of met behulp van een target een hooperspoortje laten nemen.
Uit de Jacht pakken we het onderdeel Apporteren; het terug brengen van een weggegooid speeltje. En daar kun je nog meer leuke en spannende dingen mee doen!
Water! Nederland is er vol van. We gaan aandacht schenken aan het spelenderwijs watervrij maken van de hond. En als uw hond al een "waterrat' is? Dan gaan we de "pootjes op" uitbreiden. Maar......en misschien wel het allerleukste....we gaan "worsthappen", "rondje rechts en rondje links" en we gaan öm".
Waarom?: Omdat iedere hond het zo vreselijk leuk vindt om samen met zijn baas dingen te doen.
Hoe: De spelonderdelen zullen uitgezet worden op het trainingsveld. Baas en hond gaan onder begeleiding van de coach/instructeur in een ontspannen sfeer ontdekken wat ze leuk vinden.
Alle oefeningen worden in kleine stapjes opgebouwd. De hond zal in eerste instantie vooral aangelijnd zijn.
het maakt niet uit of je hond het nu "goed" of "fout" doet. Het belangrijkste is dat jullie er samen veel plezier in hebben.
Voor wie?: Omdat niet moet en alles mag, is deze workshop geschikt voor elke hond, ongeacht leeftijd. Om de rust in de groep te kunnen bewaren en bekend te zijn met een lessysteem is het een pré dat de hond bij ons de Basiscursus heeft doorlopen.

PRAKTIJKSPEUREN
Wat is dat?: We gaan een beginnetje maken met het zoeken, door de hond met zijn neus, naar een vermist persoon.
Iedere mens heeft een unieke geur, bestaande uit zweet, haar en huidschilfers. Vooral onze huid is een goede leverancier van "het spoor". Omdat onze huis continue vernieuwt sterven huidcellen af en verliezen we deze. Daardoor laten we voor de hond een mooi spoor achter. Het maakt niet uit of we bewegen of kleren aan hebben. Het proces gaat onafgebroken voort.
De hond gaat dit spoor van huidschilfers volgen, totdat de sporenloper gevonden is.
Waarom?: Omdat elke hond altijd zijn neus gebruikt. Hij wil niets liever dan met zijn neus aan het werk mogen.
Hoe?: In een eerdere workshop van de "Fun-Cursus" zullen er twee vrijwillige spoorlopers gevraagd worden. Zij krijgen een aantal lapjes en worden verzocht deze op de dag van het praktijkspeuren op hun lichaam te dragen. Hierdoor zullen de lapjes veel geur krijgen en de hond kunnen ondersteunen tijdens het speuren. Deze twee vrijwilligers zullen het spoor van de andere honden uitzetten.
Voor wie?: Omdat elke hond zijn neus gebruikt, is de workshop geschikt voor elke hond vanaf minimaal 5 maanden.Om de rust in de groep te kunnen bewaren en bekend te zijn met ons lessysteem is het een pré dat de hond bij ons de Basiscursus heeft doorlopen.
Extra informatie: Deze workshop zal gegeven worden in de Donkere Duinen. Parkeren bij de Helderse Vallei. Tevens is het van belang dat de hond in een tuig loopt (géén anti-trek tuig). Een lange lijn (geen uitrolriem) is bij de coach/instructeur beschikbaar.
Neuswerk maakt dorstig. Dus neem vooral een bakje en water mee voor uw hond mee.

HERSENWERK
Wat is dat?: Hersenwerk is zoeken naar iets lekkers of iets leuks in verschillende soorten materialen.
Het idee is dat de hond, geconcentreerd en op zijn eigen manier, het lekkers of lekkers of leuks gaat zoeken. Dat doet hij met zijn neus. Aldoende gaat hij ontdekken en nadenken over hoe hij het lekkers of leuks kan bemachtigen.
Waarom?: Vrijwel alle honden zijn gefokt met een doel of  taak. Meegaan op jacht, bewaken van terrein of kudde, bestrijden van ongedierte ect. Tegenwoordig is de hond vooral een gezelschapsdier. Met zijn vaardigheden en talenten wordt niet zoveel meer gedaan, terwijl de hond juist als sociaal dier, juist heel graag samenwerkt. Hersenwerk is een geweldig alternatief om de vaardigheden van je hond te benutten én om samen te werken.
Maar hersenwerk voor honden doet zoveel meer:
* Het stimuleert de zintuigen.
* Het maakt creatief.
* Hersenwerk = samernwerken. Hierdoor versterkt de band tussen baas en hond.
* Jet geeft afleiding in spannende situaties.
* Hersenwerk helpt oudere honden fit te blijven.
* Helpt puberhonden zich te leren focussen.
* Zorgt voor geestelijke inspanning, ook bij de (tijdelijk) fysiek beperkte hond.
* Vergroot het zelfvertrouwen, doordat de hond zelf keuzes maakt.
* Het geeft de eigenaar inzicht in het gedrag van de hond.
* Biedt ondersteuning bij gedrags- en opvoedingsadvies.
Hoe?: In alle rust gaan we in kleine stapjes de hond leren zijn neus te gebruiken en mag de hond ontdekken welke manier het beste bij hem past. Sommige honden gebruiken uitsluitend hun neus, anderen gebruiken neus en poten en weer anderen gebruiken ook hun bek om materiaal op te tillen.
Voor wie?: Geschikt voor iedere hond vanaf minimaal 5 maanden. Om de rust in de groep te kunnen bewaren en bekend te zijn met ons lessysteem is het een pré dat de hond bij ons de Basiscursus heeft doorlopen.

BALANS & COÖRDINATIE
Wat is dat?: Een hond loopt letterlijk en figuurlijk zijn neus achterna en is zich, bijvoorbeeld, nauwelijks bewust van zijn achterpoten of waar ze zich op een bepaald moment bevinden. Laat staan dat hij zich bewust is van de aansturing ervan.
Bij balans en coördinatie wordt gewerkt aan het lichaamsbewustzijn van de hond; een goede controle door de hond over zijn lichaam.
Een goede samenwerking tussen passieve en actieve spiergroepen zijn bepalend voor de houdingsstabiliteit (balans).
Voor een goede coördinatie zijn een aantal grond motorische basiseigenschappen nodig, te denken valt aan kracht, lenigheid, snelheid en soms ook uithoudingsvermogen.
Waarom?: Iedere hond beweegt en komt in zijn dagelijkse leven hindernissen tegen. Voor een pup kunnen dat de eerste stapjes zijn en voor een slungel puber de eerste sprong over een boomstam. Een hond met een goede balans en coördinatie zal zich minder snel blesseren bij een onverwachte beweging en is minder gevoelig voor overbelasting.
Een gemiddelde hondeneigenaar werkt spelenderwijs meestal wel aan uithoudingsvermogen en snelheid, maar besteed weinig aandacht aan de ‘voorwaardenscheppende’ training van coördinatie. Echter, door hiermee wel aan de slag te gaan, gaan spieren bij de hond efficiënter samenwerken en wordt de aansturing verbeterd wat resulteert in een kleinere kans op blessures.
Hoe?: We gaan in kleine groepjes de hond kennis laten maken met simpele oefeningetjes die op de grond liggen (grondwerk). Dit doen we in alle rust en met aandacht voor elkaar. De hond kan geen fouten maken en krijgt alle gelegenheid zijn eigen weg te vinden. (coördinatie). Door deze concentratie op het juist neerzetten van zijn poten verbetert zijn coördinatie, kan hij spanning af laten vloeien en wordt dopamine (het geluk hormoon) aangemaakt.
Om vervolgens de honden even kennis te laten maken met simpele balansoefeningen. Dit doen we door de honden over verschillende ondergronden, soms ongelijk, soms niet, soms wiebelend, soms niet te laten lopen.
Ook hierin kan de hond nooit een fout maken en mag de hond aangeven wat wel, en wat nog niet tot zijn mogelijkheden behoort. Een top les voor iedere hond, hij verdient een hoop clickjes en dus lekkers.
Voor wie?: Omdat we de keuze bij de hond laten is het geschikt voor elke hond, ongeacht leeftijd. Om de rust in de groep te kunnen bewaren en bekend te zijn met ons lessysteem is het een pré dat de hond bij ons de Basiscursus heeft doorlopen.

Agenda & Inschrijven
De Fun Cursus wordt speciaal in het voorjaar en zomer gegeven. Hieronder vindt u alle data van de binnenkort te starten Fun Cursussen.
Inschrijving kan onderaan de pagina via het winkelwagentje. Betaling kan contant bij aanvang van de les.
Fun Cursus juli - augustus 2021 19:00 uur ((VOL!)
LES
DATUM
TIJD
Les 1 Balans & Coördinatie
maandag 26 juli 2021
19:00 - 20:00 uur
Les 2 Hersenwerk
maandag 2 augustus 2021
19:00 - 20:00 uur
Les 3 Speuren
donderdag 5 augustus 2021
19:00 - 20:00 uur
Les 4 Sport & Spel
maandag 9 augustus 2021
19:00 - 20:00 uur
Fun Cursus juli - augustus 2021 20:00 uur (VOL!)
LES
DATUM
TIJD
Les 1 Balans & Coördinatie
maandag 26 juli 2021
20:00 - 21:00 uur
Les 2 Hersenwerk
maandag 2 augustus 2021
20:00 - 21:00 uur
Les 3 Speuren
donderdag 5 augustus 2021
20:00 - 21:00 uur
Les 4 Sport & Spel
maandag 9 augustus 2021
20:00 - 21:00 uur
Voor vragen over deze cursus kunt u het contact formulier gebruiken.
Man
Vrouw
Alles heeft zijn schoonheid, maar niet iedereen ziet haar
HONDENTRAINING NOORD-HOLLAND: EEN BELEVENIS VOOR HET LEVEN!

Made with WebSite X5
Hondentraining Noord-Holland
Zwarteweg 2
1759 LD  Callantsoog
M. 06-45834835
E. info@hondentrainingnoordholland.nl
W. www.hondentrainingnoordholland.nl
KvK 63886006
BTW NL120682114B02
Terug naar de inhoud