Els Laan - Hondentraining Noord-Holland

Ga naar de inhoud
ELS LAAN
Trainer/Coach
ELS
Els Laan is sinds de zomer van 2017 verbonden aan Hondentraining Noord-Holland.
Haar hele leven is zij al weg van honden, haar ouders werden gek van haar gezeur om een hondje; voor haar verjaardag…..van Sinterklaas,…voor haar rapport dan maar? En eindelijk op haar 8e verjaardag kreeg zij haar eerste hondje. Inmiddels wonen hond nummer 5 en 6 in huis. Met bijna alle honden heeft zij gedrag- en gehoorzaamheidscursussen gedaan en met sommigen ook agility, speuren, hoopers, Combi-Spel en hersenwerk. De meeste honden waren asielhonden of herplaatsers al dan niet met een goed gevuld rugzakje. Het zal dan ook niemand verbazen dat zij gedrag en vooral afwijkend gedrag superinteressant vind. Haar eerste echte spreekbeurt in de brugklas ging dan ook over honden gedrag en –opvoeding.
Toen haar arbeidzame leven minder intensief werd, is zij ongeveer 20 jaar geleden begonnen met de opleiding tot kynologisch instructeur. Toen bij de Dierenbescherming. Zij had haar eerste Jack Russell en was gewaarschuwd voor dit eigenwijze terriërtje.  Na een aantal jaren lesgegeven te hebben werd haar 'jackie' blind, hij had intensieve begeleiding nodig want zijn zelfvertrouwen verliezen zou erger zijn dan blind worden en dus stopte zij tijdelijk met lesgeven.
Na het overlijden van deze Jack wilde zij het lesgeven weer oppakken en deed zij een opfriscursus bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en –opleiding (kortweg: O & O)
Zij verhuisde naar Callantsoog en kwam na wat omzwervingen bij Hondentraining Noord Holland terecht. Zij had in de tussentijd  diverse workshops en trainingen congressen bijgewoond. Uiteindelijk hebben voortschrijdende inzichten haar doen besluiten een hondenschool te zoeken die niet alleen ‘positief trainen’ predikt maar het ook werkelijk praktiseert.
Bij Erwin heeft zij deze praktiserende hondenschool gevonden, en de gezellige, ontspannen, maar vooral ook respectvolle manier van omgang met mens en dier, sluit precies aan bij hoe zij met mensen en dieren om wilt gaan.
Made with WebSite X5
Hondentraining Noord-Holland
Zwarteweg 2
1759 LD  Callantsoog
M. 06-45834835
E. info@hondentrainingnoordholland.nl
W. www.hondentrainingnoordholland.nl
KvK 63886006
BTW NL120682114B02
Terug naar de inhoud