De actieve sport en spel hondencursus. - Hondentraining Noord-Holland

Ga naar de inhoud

De actieve sport en spel hondencursus.

Cursussen > Combi-Spel
Combi-Spel is de nieuwe door Hondentraining Noord-Holland ontworpen Sport en Spel cursus voor alle honden.  De cursus is ontstaan door de grote vraag naar een actievere vorm van training. Veel hondeneigenaren vinden de huidige hondencursussen te passief en willen op een andere manier met hun hond aan de slag. Na veel research in binnen- en buitenland bedachten wij een combinatie van opvoeding, sport, spel en snelheid. Vandaar de naam Combi-Spel.
Combi-Spel bevat de leukste onderdelen uit de G.G., agillity, apporteersport, denkspelletjes, en Hoopers. Dit alles is samengevoegd tot een cursus met wedstrijdelementen.
In 2019 is de Combi-Spel vernieuwd met nieuwe onderdelen en nog meer variatie.
Een wedstrijd bestaat uit vier onderdelen:
  • Gehoorzaamheid-parcours
  • Spring-parcours
  • Sla-Om-parcours
  • Sport & Spel parcours

De Combi-Spel cursus bestaat uit drie niveaus.
  • Combi-Spel 1 (Beginners)
  • Combi-Spel 2
  • Combi-Spel 3


De sport en spel training voor actieve honden
Elke cursus, ongeacht het niveau, bestaat uit 9 lessen en een wedstrijd. U zit met uw mede-cursisten van het zelfde niveau in een groep. Tijdens de wedstrijd probeert u zoveel mogelijk punten te vergaren. Natuurlijk staat daarbij het samen plezier hebben op de eerste plaats. Eén keer per jaar is er een wedstrijd in teamverband, waarbij alle teams tegen elkaar uitkomen. Zo'n Combi-Speldag (meestal in het voorjaar) is een groot feest en een belevenis voor het leven.
U bent altijd vrij om alleen de cursus te volgen en af te zien van het wedstrijd-element. Deelname aan de wedstrijden is vrijblijvend en niet in de prijs opgenomen.
 
Verveling: Veruit het meeste probleemgedrag van honden komt voor uit verveling. Doordat verreweg de meeste talenten van de hond, zoals jagen, speuren, vangen en sluipen, niet benut worden, zullen veel honden uit pure frustratie gedrag gaan vertonen dat door de eigenaren als probleemgevend wordt ervaren. Denk daarbij aan het najagen van fietsers, joggers en het omploegen van tuinen of verjagen van de postbode.
Door het aanleren van spelletjes waarbij de talenten van uw hond optimaal worden benut, voorkomt u heel veel probleemgedrag.
 
Relatie: Daarnaast zijn spelletjes dé manier om te bouwen aan een fantastische relatie met uw hond. Op de juiste manier aangeleerd, zijn spelletjes een geweldige manier om de relatie te herstellen of te verbeteren. Uw hond zal u de geweldigste baas van de wereld vinden.
 
Zintuigen: De spelletjes die tijdens deze leuke cursus worden aangeleerd, zorgen er voor dat uw hond zijn zintuigen (oren, neus en ogen) moet gaan gebruiken. Maar ook het denkvermogen van uw hond wordt gestimuleerd. De spelletjes zijn vaak eenvoudig en kunnen (onder begeleiding) ook door uw kinderen gedaan worden. Eenmaal aangeleerd zal uw hond een kreet van verrukking slaken als u aanstalten maakt tot zijn favoriete spelletje.
Laat uw hond genieten. Laat hem vooral hond zijn en leer hem “hondse” spelletjes. Uw instructeur/coach staat te popelen om te beginnen.

GUN UW HOND EEN UITDAGEND LEVEN! Samen sporten, leren en plezier hebben! COMBI-SPEL

Terug naar de inhoud